(c) 2011-2023 Moment van rust
DORN-THERAPIE
is een zachte wervel- en gewrichtsbehandeling, die kan worden ingezet bij klachten, die direct of indirect samenhangen met de wervelkolom.
Ideaal is als ons geraamte symmetrisch, harmonisch en statisch-dynamisch in evenwicht is. Iedereen heeft situaties meegemaakt, die dit evenwicht verstoord hebben; de gewrichten zijn verschoven, verdraaid of gekanteld. 

Dit geldt in het bijzonder voor de gewrichtjes tussen de 24 rugwervels en de gewrichten bij het heiligbeen. De gevolgen zijn pijn of bewegingsbeperkingen. Soms is het lichaam zelf in staat dit te corrigeren. Lukt dit niet dan is andere hulp noodzakelijk.
De basis van de Dorn-therapie is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Bijna iedereen heeft een beenlengteverschil. Wel hebben we even lange benen, alleen daar waar het been langer lijkt, is er meer ruimte in het heupgewricht.
(Bij uitzondering is het beenlengteverschil het gevolg van een operatie of geboorteproblemen.)
De benen zijn de steunpilaren van ons bekken. Als deze pilaren ongelijk lang zijn, staat ook het bekken scheef.
Dit veelvoorkomende probleem moet verholpen worden, omdat het anders voor veel lichamelijke problemen kan gaan zorgen.
Het leidt vaak tot heiligbeenverschuivingen, (daarop staat de wervelkolom) en veel chronische problemen: scoliose, lage rugklachten, heupklachten, kniepijn, voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen en nekklachten.

Door de Dorn-therapie kan iedereen zijn benen op gelijke lengte houden.
De Dorn-therapie vindt zijn oorsprong in Duitsland. In tegenstelling tot ‘kraken’ is de Dorn-therapie een milde therapie. Met de duimen worden de wervels op een voorzichtige manier op hun plek terug gezet. Tegelijk wordt het bindweefsel tussen de wervels los gemaakt, waardoor de doorbloeding beter wordt
Na elke behandeling heb je ook nog een fijn en ontspannen gevoel!
Behandeling duurt ca. 30-40 min.

De Dorn-therapie is goed te combineren met de Breuss-massage.

(teksten met toestemming gebruikt van www.ideletteeijgelaar.nl)