Het eerste wat ik wilde doen toen ik de tuin kreeg, was een kas bouwen.  Ik heb eerst naar kant en klare kassen gekeken maar voor een beetje kas ben je dan al gauw 1000 euro kwijt en dan heb nog niet eens een grote kas. Dus besloot ik er zelf maar één te bouwen. In eerste instantie wilde ik een kas van hout en glas bouwen, maar qua kosten was dit ook niet handig. Toen dacht ik aan pvc buizen. Deze zijn eenvoudig in elkaar te zetten en zijn vrij stevig. Daar dan een laag gewapend plastic overheen en je hebt een kas. Hij staat er nu een paar jaar en voldoet nog prima. Nadeel van de pvc pijpen is wel dat ze hun elasticiteit na een tijdje verliezen en dan sneller breken. Op zich valt het wel mee, tot nu toe heb ik een paar stukjes moeten vervangen en dat was na een extreem zware storm.

491; 345
Uiteindelijk is het een kas van 2x6 meter geworden. Groot genoeg om aardig wat tomaten, komkommer en pepers in te kweken. De temperatuur kan op een warme, zonnige dag tot dik in de 40 graden oplopen. Dat is toch wat teveel van het goede en daarom heb ik er maar een paar openingen in gemaakt.

Sinds twee jaar heb ik er ook een druivenplant in staan. Dit jaar (2012) heb ik daar behoorlijk van kunnen oogsten.
De Kas
De kas in December 2012. Ook hier ligt nu een dikke laag mest, zodat de tomaten volgend jaar weer goed kunnen groeien. De mest moet natuurlijk nog wel even ondergewerkt worden, maar dat is een klusje voor het voorjaar
De koude kas kalender kun je hier vinden.
Klaar voor het nieuwe seizoen 2013zaterdag 8 juni 2013

De vorige week in de kas geplante tomaten, komkommers, pepers en aubergines zijn goed aangeslagen.

Door het mooie weer is de temperatuur in de kas opgelopen tot 42 graden. De tomaten lijken er geen last van te hebben maar lusten wel een extra slokje water.

8 juni 2013, 42 graden in de kas.
8 juni 2013, Komkommers. In de voor- en achtergrond staan pepers.
8 juni 2013, De tomaten staan in de kas.