Afgelopen maand (januari 2013) zijn er twee kippen overleden. En jong kipje dat in augustus was uitgekomen en Hollandse Blauwe van ongeveer 9 maanden. Momenteel lopen er dus nog 6 kippen in m'n tuin. Twee krielhennetjes en n haan plus twee Noord Hollandse Blauwen en n haan.

Gisteravond (13 februari 2013) heb ik de haan hier links boven op foto, dood gevonden. Hij was half opgegeten door ik denk een roofvogel. Ik heb verder geen sporen van een dier kunnen vinden, dus ik denk dat er gisteravond een roofvogel met een volle buik is gaan slapen.
Wil je zien hoeveel eieren de kippen dit jaar gelegd hebben ?? Klik dan hier.
De twee kuikens hierboven zijn er al niet meer. Ene is er gegrepen door een roofvogel en n is er "gewoon" overleden
One happy family
De Noord-Hollandse Blauwe haan
Ze hebben de beschikking over twee hokken maar meestal slapen ze gewoon buiten op een stok. Het maakt ze niet uit wat voor weer het is
Een trotse haan
Ja ja, de eerste eieren zijn er weer (4 maart). Het zijn eieren van de Noord Hollandse Blauwen. Ze leggen nu voor het eerst, dat zou kunnen verklaren waarom ik de eieren midden in de ren heb gevonden en niet in het legnest. Ach, ei is ei en ze zullen vast goed smaken. Binnenkort maar eens opsmikkelen.
April 2013, het eerste nestje van dit jaar. Rond 3 mei moeten ze uitkomen.
April 2013, een trotse moeder op haar nest.
8 mei 2013 uitgekomen, 3 mooie zwart/grijze kuikensGroot ei

Vanmorgen ging ik de eieren rapen en stond toen even vreemd te kijken. Er lag een enorm groot ei in het nest. Het ei woog 96 gram, terwijl dat normaal zo tegen de 60 gram is. Dat moet toch wel een pijnlijke bevalling zijn geweest..
15 mei 2013, het mega ei.