Stellage voor de Bato bakken.

Via een topic op het moestuinforum kwam ik in aanraking met de bij aardbeikwekers bekende Bato bakken. Deze bakken hangen los in een stellage en kunnen dus makkelijk verplaatst worden. Aangezien deze bakken alleen per pallet besteld kunnen worden (360 stuks) heb ik samen met een aantal andere moestuinierders zo'n pallet besteld. Ze zijn nog niet binnen maar het begon te kriebelen dus ben ik vast begonnen met het bouwen van de stellage. Het begon allemaal met het slopen van de oude stellage waar gewone plastic bakken op vast stonden. Nadeel hiervan was dat ik ze in de winter niet binnen kon zetten. Resultaat hiervan was dat vrijwel geen plant goed door de winter gekomen is. Een ander voordeel van deze stelling is dat ik 2 lagen aardbeien boven elkaar kan zetten, scheelt weer ruimte.
Hier staat de oude opstelling er nog.
Slopen is makkelijk, binnen no time was alles weg.
Benodigdheden:
18 Tuinhouten planken van 1.80m.
4 Tuinhouten palen van 2.10m en 6,8cm breed. Door midden gezaagd zodat je 8 poten van 1,05m krijgt
8 Tuinhouten latjes van 68cm en 3cm breed.
Voldoende lange schroeven.

Om onkruid te voorkomen heb ik het geheel op worteldoek gezet.
Een doorgezaagde paal, 2x 1,05m
Het bevestigen van de planken aan de palen.
En segment van n zijde. Totaal komen er 3 van deze segmenten per kant
En kant staat al.
Kant 2 is ook klaar, nu de dwarsverbindingen maken.
De bakken komen tussen de rechtopstaande planken te hangen.
De stelling is klaar, nu nog wachten op de bakken.Op de laatste foto kun je duidelijk zien dat ik straks 2 lagen Bato bakken kan ophangen. De liggende planken zijn om potjes op te zetten om de uitlopers in te laten wortelen. In de winter haal je eenvoudig de bakken er weer van af en kan ik ze in de kas overwinteren.
Tot slot nog even een foto van de Bato bak. Met de "vleugels" komt hij dus aan de staande planken te hangen. In totaal kan ik daar straks zo'n 26 bakken a 4 plantjes kwijt. Laat de zomerkoninkjes nu maar komen.
De Bato bak.
Terug naar Tips & Trucs